Ocak-2024 Portföy Durumu

 Yeni yılın ilk ayından herkese merhabalar 👋



Sonunda yeni yıla girdik ve bu yılın ilk portföy durumunu paylaşma vakti geldi. Öncelikle 2024'ün hepimiz için bol kazançlı, sağlıklı güzel bir yıl olmasını diliyorum 🙏 Bu sene için beklentim faiz artışlarının da etkisiyle geçmiş yıllara nazaran daha zorlu geçmesi ve etkisinin önümüzde ki senelerde de devam etmesi. Bu nedenle tedbir amaçlı 2024 yılının geri kalanında portföyümü daha derli toplu ve dengeli hale getirmeyi amaçlıyorum. Hatırlarsanız bu niyetle geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Eurobond alımlarına başlamıştım. Duruma göre ilerleyen süreçte BIST ve Eurobond dışında Nasdaq ve S&P 500 alımlarıda yapabilirim. Böylece önümüzde ki süreçte Serbest Gelir Ağacından tutunduğum dallarıda artırmış olacağım. 


Daha fazla uzatmadan ocak ayında neler yaptım ve portföy durumum ne oldu hemen onlardan biraz bahsedeyim isterseniz;




Yukarıda ki tabloya baktığımızda önceki aylara göre pek bir değişimin olmadığını söylemek mümkün. Bunun ana nedeni aslında bu ay pek bir ekleme yapamamış olmam. Geçtiğimiz aylarda ödemem gereken bazı borçlarımızı kredi kartı ile ocak ayına ötelemiştim ve maalesef onların ödeme tarihleri geldi :) Bu yüzden portföye pek bir katkı yapamadım. Yine de bu ayıda pas geçmemek ve zinciri bozmamak adına ufak miktarlarda Tuprs eklemesi yaptım. Böylece yıl sonu 1000 olan Tuprs hedefime minikte olsa biraz daha yaklaşmış oldum. 

Kısaca özetlemem gerekirse aylar sonra BIST'te tekrar yukarı yönlü bir kıpırdanma oldu ve bunun etkisiyle toplam portföy büyüklüğüm 12.500$ seviyelerine yaklaştı. Yıl sonu portföy büyüklüğü hedefim ise 20.000$'dı ve bu rakamlara gelecek temettüler, eklemeler ve BIST'te yaşanacak yükselişlerle ulaşmayı umuyorum 🙏 


Herneyse kısacası son güncel duruma bakılacak olursa gidişatımda bir problem görünmüyor, bakalım ilerleyen süreçlerde nelerle karşılaşacağız :) Vakit ayırıp okuduğunuz için ve bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.


Yeniden görüşmek dileğiyle.


Not: Yazdıklarım tamamen kendine nottur. Hiçbir tavsiye içermemektedir...