Ekim-2023 Portföy Durumu

Yeniden Herkese Merhabalar 👋


Yine yeni bir aya giriş yaptık ve portföyün son durumunu paylaşma zamanı geldi 😇 Aslında zaman geçtikte insan psikolojik açıdan gitgide yaşlanıyor olmanın verdiği hoşnutsuzluk ve hızlı geçen sürelerden kaynaklı bir kaygı..vb hislere kapılabiliyor. Ancak bir amacınız varsa her geçen dakika bu amaca sizleri daha çok yakınlaştırdığı için diğer şeyleri pekte önemsemiyorsunuz 🤠 Sanıyorum bu fare yarışında peynire ulaşma çabasının en güzel tarafıda bu olsa gerek. 




Maalesef neredeyse hepimiz aynı döngüleri tekrar ediyoruz. Sabah erkenden alarm sesiyle uyanıp iş ve tekrar eve dönüş döngüsü içerisindeyiz ve birçoğumuz bunlarıda senelik maks. 2-3 haftalık tatil için yapıyoruz. Tabii ki bu monotonluğunda kıymetini bilmemiz lazım. Öyle bir gün gelirki bu rutinleri dahi arar hale gelebiliriz. Bu nedenle yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın bunlardan herhangi bir şikayetim yok ve aksine hergünüme şükreden birisiyim. Ancak benim şikayetim şu kısacık hayatımızı daha geniş perspektifle ele almak varken, ufak bir rutine sıkıştırarak yaşama zorunluluğu. 




Ben bu durumu şuna benzetiyorum; Dümdüz ova bir şehrin, tüm evleri geniş bir alana yayarak rahat bir yaşam alanı haline getirilmesi gerekirken ufak bir km kareye sığdırılmaya çalışılması. Sanıyorum neredeyse tüm dünyada bu durum kanıksanmış durumda ve nedenlerini herkes sanıyorum az buçuk tahmin edebiliyor. İşte bu durumun farkına vararak döngüye bir son vermek amacıyla yola koyuldum ve bu yolculuğumda son durumu aylık düzenli olarak sizlerle de paylaşıyorum ☺️  Peki portföyde son durum nedir hemen birlikte bir göz atalım isterseniz;



Bu ay siseye ağırlık verdim ve 1000 rakamına ulaştım. Bunu yaparken kenarda tuttuğum bir miktar yedek akçeden de yararlandım ve ismende 1000 üzeri olan küsüratlarıda siseye çevirmeye karar verdim. Sise gerçekten uzun vadede en güvendiğim şirketlerden birisi ve bu yüzden portfoydeki ağırlığının artmasını istedim. Bunun dışında bu ay portföye bir ekleme yapmadım. Önceki ayla kıyaslayacak olursak portföy 10400$'dan 11900$ seviyelerine ulaştı. Ayrıca TL bazlıda 300.000 eşiğini geçmiş bulunmaktayım. 




Kısaca özetlemem gerekirse oldukça güzel geçen bir ayı daha geride bıraktık. Ancak her zaman bu şekilde bir artış silsilesi beklemiyorum. Muhtemelen kötü dönemlerde olabilir ve belkide bu dönemler aylar hatta yıllar sürebilir. Ancak benim için önemli olan şirketlerdeki ortaklık oranımı artırmak ve bunu yaparken mümkün olduğunca en uygun fiyatlardan alımlar yapabilmek. Ayrıca hedeflerim arasında sadece bist yok ve mümkün olduğunca yatırımlarımı çeşitlendirmeye çalışıyorum. Bu sayede yatırım ağacımda tek bir daldan tutunmak yerine birden fazla seçeneğim olsun istiyorum. Bununla ilgili bir yazıda en kısa sürede kaleme almayı planlıyorum 🙏


Şimdilik gidişat güzel görünüyor, bakalım ilerleyen dönemlerde nelerle karşılaşacağız :) Zaman ayırıp okuduğunuz için ve bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.

Yeniden görüşmek dileğiyle 🙋



Not: Yazdıklarım tamamen kendine nottur. Hiçbir tavsiye içermemektedir...