KASIM-2023 Portföy Durumu

 Yeniden Herkese Merhabalar 👋


Nihayet Kasım ayı geldi çattı ve portföyün durum bilgisini paylaşma vakti geldi 😊 Aslında uzun bir süre sonra ilk defa iniş ve çıkışların bol olduğu bir ayı geride bırakıyoruz. Özellikle bu dönem yatırıma başlayan kesim sanıyorum ilk defa devre kesen bir endeksle karşılaştı. Benim içinse aylar sonra yine ilk defa portföy ay başına düşüşle girmiş oldu. Ancak bu uzun soluklu bir yolculuk olacak, ve bu süreçte iniş çıkışlar olabileceğini zaten hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, bu tür durumlara psikolojik açıdan kendimi hazırlamıştım ve finansal özgürlüğü kazanmanın ciddi bir mücadele gerektirdiğinin de farkındayım.







Aylık bazda yatırıma başladığım günden beri portföyün TL-USD-GR cinsinden büyüklük grafiği ise aşağıdaki gibi oldu.  (Aylık miktarı görüntülemek isterseniz tıklayınız)






Aslında grafik incelendiğinde bu ay ki yaşadığım düşüşün pek çok kez daha öncede olduğunu görebilirsiniz. Özellikle 01.03.2023 tarihinden sonra tam 4 ay yeniden kâra geçebilmek için beklemiştim. Kaldı ki geçmiş yıllara bakılırsa aslında bu sürelerin aylar değil yıllar dahi sürebileceğini görebilirsiniz. Yani kısacası yatırım yaparken gerekli sabrı göstermek gerçekten önemli. Detaylı portföy durumuna bakmak gerekirse;





Bu ay yatan 3000 TL civarında TUPRS temettüsü ile yeniden TUPRS hissesi alındı. Ayrıca süpriz çıkan masraflar nedeniyle bu ay pek ekleme yapamasam da ufak miktarlarda da olsa yine TUPRS, AKSA ve TOASO hissesi alımı yapıldı. Tüm bu alımlara rağmen portföy büyüklüğünde geçen aya göre ciddi bir düşüş olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu düşüşlere pek aldırış etmiyorum çünkü alttan toplama fırsatı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta neredeyse 10 senelik bir alım sürecim olacak ve şirketlerin eninde sonunda değerine geleceğini düşünüyorum. 





Ayrıca bildiğiniz üzere daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi BIST benim için Serbest Gelir Ağacında ki dallardan sadece birisi olacak. Diğer dallarda ki durumumla ilgilide belki ilerleyen dönemlerde bir şeyler yazabilirim. Şimdilik gidişat güzel görünüyor, bakalım ilerleyen süreçte nelerle karşılaşacağız :) Zaman ayırıp okuduğunuz için ve bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.


Yeniden görüşmek dileğiyle 🙋‍♂️




Not: Yazdıklarım tamamen kendine nottur. Hiçbir tavsiye içermemektedir...