Subat-2024 Portföy Durumum

   

Herkese yeniden merhabalar ✋


Hayat nehrinde kürek sallarken zamanın nasıl da uçup gittiğini fark edebiliyor musunuz ? 

Ben düzenli aylık portföy paylaşımlarını yaparken daha çok farkediyorum. Özellikle de hayalini kurduğum şeyleri yapmak için kendime verdiğim sürelerin nasıl da azaldığını gördüğümde. Bazen zamanın bana yetmediğini, hayatın çok kısa olduğunu düşünüyorum. Siz de böyle hissediyor musunuz? 

Peki zamanın bu hızlı akışı karşısında neler yapabiliriz, akıntıya karşı kürek çekmek ne kadar mantıklı? 

Sanırım bu soruyada verilebilecek tek mantıklı yanıt kalan sürelerimizi en kaliteli şekilde değerlendirmek olabilir. Bu da cesur olmak, ilk adımı atmak ve hayallerimizin peşinden gitmek demek. Bunu yaparsak, sonrası bir şekilde geliyor gibi. Belki de zamanın bize sunduğu en güzel armağan bu olabilir. Siz ne dersiniz ?


Herneyse daha fazla uzatmadan ben hemen bu ay portföyümde ne oldu ondan bahsedeyim isterseniz;


Hatırlarsanız daha önce portföyü daha derli toplu ve dengeli bir hale getirmek istediğimden bahsetmiştim, işte bu doğrultuda alımlarımı yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle Şubat ayında TOASO alımı yaptım ve toplam lot miktarımı 100'e tamamladım. Bu sayede portföyde ki oranı %10'a yaklaştı. Onun dışında da pek bir alım yapmadım. 

Bu ay ki alımlar ve borsadaki yükselişin de etkisiyle toplam BIST portföyüm 12.000$'a yaklaştı. 2000$ nominal Eurobondlarla beraber toplam portföy büyüklüğüm ise 14.000$ sınırına dayandı. Böylece yıl sonu 20.000$ hedefine biraz daha yaklaşmış oldum 😊

Herneyse kısacası son güncel duruma bakılacak olursa gidişatımda bir problem görünmüyor, bakalım ilerleyen süreçlerde nelerle karşılaşacağız :) Vakit ayırıp okuduğunuz için ve bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.


Yeniden görüşmek dileğiyle.



Not: Yazdıklarım tamamen kendine nottur. Hiçbir tavsiye içermemektedir...