Aralık-2023 Portföy Durumu

Yeniden merhabalar değerli okurlar 👋

Aralık ayına nihayet giriş yaptık ve oldukça zorlu geçen bir ay oldu benim için. Öncelikle bu ay iş yüküm oldukça fazlaydı ve neredeyse hiç yatırımlarımla ilgilenemedim diyebilirim. Ayrıca kasko, sigorta, senelik araç bakım ücreti, doğalgaz ücretleri, MTV derken çok fazla alımlar yapamayacağım bir döneme de girmiş bulunmaktayım :) Yine de ek mesailer ve son dönemde popülerleşen halka arzlardan gelen miktarlarla yılmadan ve pes etmeden yola devam etme konusunda kararlıyım. 




Her neyse asıl konumuza gelecek olursak 😊 Son aylarda borsanın pek tat vermediğinin farkındayım. Ancak bu dönemlerin, henüz yolun çok başlarında olduğum bir zaman dilimine denk gelmesinden dolayı da gayet keyifliyim diyebilirim ve pek şikayetim yok o konuda :) Ancak çevremde pek çok insanın  bu duruma ciddi can sıktığını ve uzun vadeli yola çıkanların dahi vazgeçme noktasına geldiğini gözlemleyebiliyorum. Halbuki ufak bir araştırmayla geçmiş yıllara baktığımızda pek çok hissenin yıllarca yatayda seyrettiği hatta düştüğü dönemlerin dahi olduğunu görebiliriz, yani biraz mantıklı düşünürsek bu dönemlerin uzun vadeli yatırım hedefiyle yola çıkanlar için 'Altın' dönemler olduğunu anlayabiliriz. O nedenle kısacası isterse 5'te 1 fiyatına düşsünler ben 1 yerine 5 alır koşturmaya devam ederim 🏃 






Özellikle içinde bulunduğum yoğunluğu düşününce bu şekilde 65lerime kadar dayanabileceğimi pek sanmıyorum ne yazık ki, o nedenle serzenişlerde bulunma ve vazgeçip gittiğim yoldan dönme lüksümde yok açıkçası. Sonuçta başarı pes etmeyenlerin hikayesini yazar ✍️

Peki bu ay portföyümde neler oldu ve son durum ne hemen isterseniz ondan bahsedeyim;





Bu ay ilk defa Eurobond alımı yaptım. Böylece Serbest Gelir Ağacında 🌲 yeni bir daldan tutunmuş oldum. Ayrıca ufak miktarlarda AKSA, FROTO ve TUPRS alımları yaptım. Bu sayede toplam portföy büyüklüğü ise 11500$ seviyelerini geçmiş oldu.




Özetleyecek olursam an itibariyle yola 2 farklı daldan tutunarak devam ediyorum. Ayrıca ilerleyen yıllarda duran varlık satma hedefim var ve çeşitli dallara dağıtarak miktarı artırıp yola devam etme niyetindeyim. Şimdilik gidişat güzel görünüyor, bakalım ilerleyen süreçte nelerle karşılaşacağız :) Vakit ayırıp okuduğunuz için ve bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.



Yeniden görüşmek dileğiyle 🙋‍♂️







Not: Yazdıklarım tamamen kendine nottur. Hiçbir tavsiye içermemektedir...